Cercuri de autori psihanalitici si concepte TFP

Asociatia EPR organizeaza din luna februarie 2022, un constituit un grup teoretic exclusiv online, în a treia marți din lună, între orele 15-16.45. Acesta se adreseaza terapeutilor TFP si celor care lucreaza cu familii, cupluri si grupuri iar scopul lui este studiul, adică  cunoașterea, aprofundarea și discutarea unor concepte și teorii fundamentale pentru psihanaliză.

De-a lungul timpului,  conceptele evoluează atât în funcție de cei care le folosesc și le dezvoltă cât și funcție de experienta clinică a acestora.  Apartenența lor teoretică,  încadrarea în marile școli de gândire psihanalitică conferă conceptelor și teoriilor un anumit specific.

Ca atare, pentru a gândi este necesară, pe lângă conceptele ca atare, și istoria lor și am putea adăuga cu puțin umor și geografia lor, căci același concept are particularități diferite în școala psihanalitică engleză față de cea franceză sau cea sud-americana.

Conceptele sunt propuse de către membrii grupului în funcție de nevoile lor teoretice. Fiecare membru aduce contribuții bibliografice (articole din reviste de specialitate,  cărți,  articole din dicționare de psihanaliză etc).

Din dezbaterile teoretice ale grupului, sperăm să se nască articole interesante pentru site. Urez un început bun acestui grup și multă putere de muncă și înțelegere.

Pentru inscrieri și alte informații: Psih. Anca Ganciu –  ancaganciu90@gmail.com