Psihanalist de familie, grup, cuplu, copii, personality profiler si cercetator in psihologie in domeniul inteligentei artificiale.
In grupul de formare in Psihanaliza legaturii de familie si grup am participat inca de la inceput cand au fost primele vizite ale Rozei Jaitin si ale lui Christiane Joubert in Romania. Ma mandresc cu faptul, ca am avut norocul, sa fac parte din membrii fondatori ai Asociatiei EPR.
Acesta specializare mi-a schimbat total si iremediabil modul de a lucra in terapie. Daca pana atunci vedeam lucrurile din perspectiva individului cu un unghi de 90 de grade, viziunea s-a schimbat si am inceput sa vad lucrurile global din perspectiva familiala si grupala, intr-o variatie de 360 de grade.
Am inteles cat de important este sa includ si familia din care face parte individul si mostenirile transgenerationale, si secretele si criptele familiale si toata multimea de oameni care vin din spate, deoarece ‘’noi nu suntem niciodata singuri, suntem noi cu tot neamul’’. In acesta formare am urmat un drum frumos cu multe lucruri de descoperit.
- Anii de lucru la cabinet m-au invatat cat de important este sa fii aproape de oameni pentru a-i ajuta
La cabinet lucrez cu bebelusi, copii, adolescenti, cupluri, familii, grupuri de parinti, grupuri de educatori, institutii si firme. Lucrez singura si in coterapie cu alti colegi. De-a lungul timpului am descoperit ca sunt pasionata de cercetare psihologica in domeniul inteligentei artificiale si am adaugat si acest parcurs la dezvoltarea carierei mele. Imi doresc sa evoluez constant in acest domeniu fascinat la psihicului uman, calatorie care ma implineste si ma provoaca sa invat tot timpul.
- Ce inseamna “a alina” – a linisti, a calma, a consola?
Pasiunea si interesul pentru psihicul uman si nevoia de a ajuta oamenii mi-au calauzit pasii spre meseria de psihanalist de familie, copii, cuplu, grup, apoi personality profiler. Numele este important deoarece ne povesteste despre noi si scopul nostru in viata. Al meu povesteste ca sunt potrivita sa: linistesc, calmez, consolez, sa alin durerea si disconfortul celor care au nevoie de ajutorul meu.
Pe parcurs am descoperit pasiunea pentru cercetare in psihologie in domeniul inteligentei artificiale si asa a aparut nevoia de a inventa ceva nou, revolutionar in acest domeniu al psihologiei. Proiectele initiate si create de mine si echipa ARI au ca scop de a ajuta inteligenta artificiala sa interactioneze cu oamenii si de-a ajuta oamenii sa isi indeplinesca cele mai importante nevoi: nevoia de autocunostere si evolutie personala, nevoia de a fi iubiti si a ne intemeia o familie, nevoia de sexualitate, nevoia de a munci si nevoia de a socializa.
- Studii si specializari
Doua facultati, doua mastere si 5 specializari in psihanaliza, toate formeaza o specializare globala si complexa asupra psihicului uman iar in total se acumuleaza 54 de ani de scoala. Prima specializare este in psihanaliza copilului si adolescentului, a doua in psihanaliza cuplului, a treia in consiliere si psihoterapie psihanalitica pentru adulti, a patra in psihanaliza familiei, a grupului si a institutiilor, iar ultima in psihodrama.
- Asociatiile de psihanaliza – cele mai importante in care sunt membra
Sunt membru titular in Asociatia Romana de Psihanaliza a Legaturilor de Familie si Grup “Enrique Pichon Riviere” din Romania, membru in Asociata de psihanaliza a legaturilor de familie, cuplu si grup Apsylien din Franta si membru in Asociatia Internationala de Psihanaliza de Cuplu, Familie si Grup si membru delegat in Federatia Europeana de Psihoterapie psihanalitica.
- Ce am creat in domeniul de cercetare psihologica cu aplicatii in inteligenta artificiala?
Algoritmul Personalitatii si Compatibilitatii aplicat in Inteligenta Artificiala. La nivel mondial este cel mai complex algoritm creat pe partea de inovatie psihologica in domeniul profilarii personalitatii. Face milioane de compatibilitati si corelatii de date intre oameni. Un algoritm de calcul care analizeaza personalitatea umana din 500 de unghiuri pentru a profila personalitatea. Algoritmul creat de mine poate fi integrat de orice Inteligenta Artificiala sau Robot pentru a putea citi, a intelege, a face compatibilitatea si a relationa cu oamenii mult mai eficient. In acest moment paralel cu activitatea la cabinet, conduc si echipa de cercetare in psihologie formata din 100 de psihoterapeuti si creez urmatoarele algoritme din proiectele ARI.
Studii detaliate
Master: Psihoterapii psihanalitice, Universitatea Hyperion, Bucuresti.
Universitatea Titu Maiorescu, Facultatea de Psihologie, Bucuresti.
Master: Tehnici de comunicare si influente psihosociale in societate, (Comunicare si manipulare in societatea contemporana) Universitatea Titu Maiorescu, Bucuresti.
Universitatea „Transilvania” Brasov, Facultatea de Stiinte Economice, Sectia Finante Asigurari.
Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri” specializarea chimie-biologie din Bacau.
Specializari psihoterapie:
- Formare psihanaliza familiei
- Formare psihanaliza de cuplu
- Psihodrama Clasica Moreniana
- Stagiu practic copii centre plasament, gradinite, scoli
- Stagiu clinic psihopatologie la Spitalul Clinic de psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia
- Psihanaliza si psihoterapia copilului si adolescentului
- Consiliere psihodinamica (psihanalitica)
- Analiza didactica – analiza personala
- Terapie sistemica de cuplu, copil si familie
- Curs hipnoza clinica si relaxare
Specializari detaliate
- Formare psihanaliza familiei in limba franceza (curs de formare acreditat la nivel European).
Formatori: Rosa Jaitin este doctor in psihologie clinica si psihanalist de grup si de familie. De origine argentiniana, a fost profesor la universitatea din Buenos Aires si acum este profesor asociat la universitatea Paris V. De asemenea, este secretar cu afaceri internationale a Societatii Franceze de Terapie Familiala Psihanalitica (ARTFP) si director al Apsylien (Asociatia de Psihanaliza a Legaturilor).
Christiane Joubert este doctor in psihologie clinica si psihologia legaturilor de cuplu, profesor conferentiar in cadrul Universitatii Lyon II, secretar adjunct al Societatii Franceze de Terapie Psihanalitica a Familiei (SFTFP) si membru Apsylien (Asociatia de Psihanaliza a Legaturilor).
- Formare in psihanaliza de cuplu (curs de formare acreditat de COPSI – Colegiul Psihologilor din Romania si acreditat la nivel European). Curs de formare organizat de ARPCF – Asociatia Romana de Psihanaliza de Cuplu si Familie in parteneriat si sub egida A.P.S.Y.L.I.E.N REC Asociatia de Psihanaliza a Legaturilor – Cercetare – Invatamint – Clinica, din Franta.
Formatori: Rosa Jaitin este doctor in psihologie clinica si psihanalist de grup si de familie. De origine argentiniana, a fost profesor la universitatea din Buenos Aires si acum este profesor asociat la universitatea Paris V. De asemenea, este secretar cu afaceri internationale a Societatii Franceze de Terapie Familiala Psihanalitica (ARTFP) si director al Apsylien (Asociatia de Psihanaliza a Legaturilor).
Christiane Joubert este doctor in psihologie clinica si psihologia legaturilor de cuplu, profesor conferentiar in cadrul Universitatii Lyon II, secretar adjunct al Societatii Franceze de Terapie Psihanalitica a Familiei (SFTFP) si membru Apsylien (Asociatia de Psihanaliza a Legaturilor).
- Formarea in Psihodrama Clasica este organizata in cadrul Centrului Roman de Psihodrama Clasica – Asociatia Romana de Psihodrama Clasica.
Formatori: Coordonator Grup Dezvoltare Personala – psih. psihoterapeut Stefania D.Nita, Formare continua in: Psihodrama Clasica Moreniana, Psihanaliza si Psihoterapie Psihanalitica Supervizor Grup Dezvoltare Personala – psih. psihoterapeut formator Radu Vulcu, Presedinte Asociatia Romana Psihodrama Clasica.
- Stagiu practic de formare in problematica traumei precoce si a traumei de atasament la copii din centre de plasament, gradinite si scoli, organizat de Fundatia Internationala pentru Copil si Familie (FICF) acreditata de CPR ca institutie formatoare (curs de formare acreditat de COPSI).
Formator: Andrei Constantinescu – Psiholog Principal, Fundatia Internationala pentru Copil si Familie.
- Stagiul clinic – psihopatologie de formare organizat de Fundatia Generatia si Centru de formare initiala si continua in psihanaliza si psihoterapia copilului si adolescentului – Bucuresti (stagiu clinic acreditat de COPSI).
Coordonatori: Camelia Petcu – Sef sectia clinica psihiatrie I Spitalul Clinic de psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia. Asistent universitar, medic principal psihiatru, doctor in stiinte medicale, competente in psihoterapie si psihanaliza.
Simona Trifu – psiholog, medic rezident psihiatrie sectia I, asistent cercetare, doctor in stiinte.
- Formare psihanaliza si psihoterapia copilului si adolescentului, curs organizat de Fundatia Generatia si Centru de formare initiala si continua in psihanaliza si psihoterapia copilului si adolescentului – Bucuresti (curs de formare acreditat de COPSI).
Formatori : drd. psih. Veronica Sandor , psih. Andrei Constantinescu , psih. Magda Ionescu, dr psih. Corneliu Irimia, drd. psih. Daniela Luca, drd. psih. Rodica Matei, drd. psih. Sorina Patrascu, dr. Camelia Petcu, psih. Irina Predutoiu, dr. Simona Trifu.
- Formare consiliere psihologica (cu orientare psihodinamica), curs organizat de Asociatia de Consiliere Psihologica din Bucuresti si realizat in partenariat cu Fundatia Internationala pentru Copil si Familie – Bucuresti, (curs de formare acreditat de COPSI).
Formatori : psih. Matei Georgescu, psih. Magda Ionescu, dr. psih. Corneliu Irimia, psih. Irina Predutoiu.
- Analiza didactica – analiza personala cu Bogdan Lucaciu – Psihoterapeut formator si supervisor psihoterapie psihanalitica. Membru al Asociatiei Romane de Psihoterapie Psihanalitica, membru al Comisiei de Psihologie Clinica si Psihoterapie a Colegiului Psihologilor din Romania. „Grandparent” al Federatiei Romane de Psihoterapie. Cercetator la Institutul de Neurologie si Psihiatrie Bucuresti.
- Specializare – Terapie sistemica de cuplu, copil, familie.
Formatori : Cristian Petrescu – psiholog terapeut, Presedintele Asociatiei de Consiliere si Terapie a Familiei din Romania – ACTF si Andreea Muraru, Psiholog terapeut, formator terapia familiei
- Curs hipnoza – formare acreditata de catre Colegiul Psihologilor din Romania ca si curs de formare profesionala continua.
Formatori: Jeno-Laszla Vargha, psihoterapeut formator si supervizor hipnoza clinica, relaxare si psihoterapie Ericksoniana.
Krisztina Gabriella Szaba, psihoterapeut formator si supervizor hipnoza clinica, relaxare si psihoterapie Ericksoniana.
Psih. Alina Iliescu
Email: alina@iliescu.ai