Contacteaza-ne

 

 

Email

contact@eprinstitut.ro

Adresa

Bucuresti / Romania

Orar

Luni – Vineri: 10:00 – 18:00

Asociatia EPR – suntem aici sa ajutam

Cum te poate ajuta psihoterapia psihanalitica familiala?

Daca ai nevoie de ajutorul nostru te rugam sa ne scrii. Familiile vin in terapie cu continuturi care au ramas blocate sub forma de secrete familiale, nevorbite, negandite, nedigerate, intr-un stadiu brut de elemente beta. In terapia familiala, ne propunem un demers de elaborare tocmai pentru ca aceste lucruri sa fie spuse, auzite si intelese iar suferinta sa nu mai fie pusa sub tacere si refulata. Familiile in suferinta nu reusesc sa confrunte si sa integreze angoasele lor, ele utilizand adesea aparari fuzionale pentru a rezista.

Ceea ce cere o familie in dificultate este sa fie continuta, ca sa poata gandi, intelege si elabora continuturile blocate intr-un spatiu terapeutic securizant.

Ceea ce noi terapeutii, oferim familiilor este un cadru de ascultare, in care noi ne abtinem de la orice judecta sau sfat, invitandu-i sa comunice liber (sa vorbeasca, sa asculte si sa inteleaga suferinta familiala). Noi ascultam schimburile familiale facilitand comunicarea si repararea relatiilor din cadrul familiei.

  • Cum ne poate ajuta psihoterapia psihanalitica familiala?

Psihoterapia este de real folos in astfel de cazuri, ajutandu-ne sa ne amintim aceste lucruri din trecut, sa le exprimam si sa invatam sa convetuim cu ele armonios. Astfel, in loc sa „ingropam” cat mai adanc amintirile si trairile neplacute, vom reusi sa le constientizam cu ajutorul terapeutului sa aflam ce ne-a ingrozit, speriat sau nemultumit odata. Ulterior, ne putem detasa de acestea pentru a ne forma propriul mod de a fi, un mod autentic, real, neinfluentat de trecut. Astfel, putem alege sa ne traim viata asa cum ne dorim fara a mai simti atat de intens ranile si traumele copilariei